Tretmani lica

Genetika, način života, emocije, klimatski uslovi, hormonalne promene… veliki broj faktora utiče na Vaš tip kože. Visoko profesionalne kozmetičke tretmane, svetski poznatim preparatima i aparatima najnovije generacije, možete dobiti u našem salonu od visoko kvalifikovanog osoblja. Predlažemo Vam individualni program lepote prilagođen stanju i potrebama Vaše kože.

MIKRODERMOABRAZIJA – DIJAMANTSKI PILING

Mikrodermoabrazija je vrsta aparaturnog mehaničkog pilinga, gde se pomoću dijamantskih nastavaka uklanja površinski sloj epiderma. Mikrodermoabrazija poboljšava tekstruru i izgled kože i možemo je raditi u razmaku od 7 dana. Ovo je prijatna metoda, kojom se finim, specijalniim dijamantskim nastavcima, poboljšava tekstura zadebljale kože i popravlja njen izgled. Mikrodermoabrazijom postižemo takođe i idealnu pripremu kože za ostale tretmane, jer poboljšava njihov efekat. Koristi se za korekciju sitnih bora, površnih ožiljaka, blagih hiperpigmentacija. Mikrodermoabraziju koristimo takođe i kao pripremni tretman pre mezoporacije.

HEMIJSKI PILING

Iako su hemijski pilinzi već decenijama svrstani u osnovne tretmane lica još uvek vlada bojazan i nepoznanica od njih. Postoji čitava paleta kiselina koje se koriste u kozmetologiji za tretmane hemijskog pilinga i oni mogu biti jačeg ili slabijeg intenziteta (površinski ili dubinski). Serija dobro odrađenih pilinga može rešiti dugogodišnje probleme sa hiperpigmentacijama (flekama), aknama, ožiljcima, a koriste se i u svrhu anti-age tretmana (ublažavanje bora i vraćanje vitalnosti kože). Takođe se može uraditi pojedinačan tretman kao uvod u kompleksnije tretmane lica.
Svrha svih hemijskih pilinga je u osnovi skidanje površinskog sloja kože što omogućava bolju hidrataciju i apsorpciju aktivnih sastojaka, takođe uspostavljanje normalnog pH kože. Skidanjem površinskog sloja koža se regeneriše, vraća joj se tonus, ten se ujednačava, a nepravilnosti nestaju.

  Hemijski piling se koristi za:
 • Uklanjanje hiperpigmentacija
 • Izjednačavanje tena
 • Lečenje akni
 • Ublažavanje ožiljaka
 • Redukciju finih linija bora
 • Ublažavanje rozacee
 • Umirivanje seboroičnog dermatitisa

Preporučen broj tretmana zavisi od tipa kože, kao i njenog trenutnog stanja, i određuje ga kozmetolog. Nakon hemijskog pilinga koža može biti crvena i osetljiva. Dolazi do isušivanja, zatezanja i perutanja, što je normalna i očekivana reakcija kože. U periodu eksfolijacije (perutanja) potrebno je koristiti što hidratantnije kreme da bi se proces ubrzao a koža što bolje nahranila.

  Kontraindikacije:
 • Herpes u aktivnoj fazi
 • Virusne bradavice
 • Opekotine od sunca
 • Zračna terapija

MEZOTERAPIJA BEZ IGALA – MEZOPORACIJA

Mezoterapija bez igala (mezoporacija) je neinvanzivna procedura, za razliku od mezoterapije iglom, kojom se aplikuju aktivne supstance duboko u slojeve kože i potkožno tkivo.
Na ovaj način dopremamo hranljive supstance kako bi poboljšali cirkulaciju krvi i limfnu drenažu. U zavisnosti od potrebe Vaše kože, razlikuju se aktivne supstance koje apliciramo. Mezoterapija bez igle je idealna metoda koja se koristi i kod osetljivih koža.

MEZOTERAPIJA BEZ IGALE SE PREPORUČUJE ZA:
Postizanje svežeg izgleda i hidrataciju, eliminisanje posledica preteranog izlaganja suncu, neadekvatne nege kože, popravljanje tonusa kože kao i ublažavanje podočnjaka i bora. Preporučuje se serija od 4 do 6 tretmana u razmaku od deset dana. Tretman mezoporacije može se uraditi i kada želimo da osvežimo lice pred neki važan događaj.

  Benefiti mezoterapije bez igala:
 • Anti-Age tretman lica za podmlađivanje i kompletnu revitalizaciju kože lica
 • Smanjuje bore i usporava starenje kože
 • Tretman je potpuno bezbolan i bezbedan, tonira kožu, hidrira
 • Nema otoka, podliva ni crvenila
 • Sve aktivne materije se unose ravnomerno u kožu.

Moze se koistiti za ve tipove kože

DERMAPEN

Dermapen je aparat najnovije tehnologije, kombinacija mezoterapije i dermorelera u jednom tretmanu.
Ovaj aparat poseduje poseban oblik iglica za mezoterapiju i stimulisanje kolagena, što dovodi do minimalnog oštećenja kože i brži oporavak, kao i kvalitetniji unos visokoefektnih sastojaka (šestougaone diamond iglice od nerđajućeg hirurškog čelika, onemogućene za ispadanje, što je veoma bitno).


  Tretmani koji se uspešno rade ovim postupkom su:
 • Antiage tretmani (duboke bore, plitke bore, gubitak elastičnosti)
 • Uklanjanje pigmentisanih mesta na koži
 • Podizanje hidratacije na najviši nivo
 • Uklanjanje ožiljaka od akni
 • Različiti oblici alopecije (ćelavosti) i opadanja kose
 • Tretiranje strija

Bitno je napomenuti da se kod dermapen aparata dužina iglica može menjati, što omugućava tretiranje cele površine lica (tela) u zavisnosti od tipa, stanja i indikacije kože. Oporavak je veoma brz, već nakon 24-48h, uz minimalno ili srednje crvenilo, što daje prednost u odnosu na ostale agresnivnije tretmane.
Broj tretmana zavisi od stanja kože klijenta, a prosek je 4-6 tretmana na 30 dana.
Mezopen dermafix je napravljen tako da minimalno traumira kožu, a daje odlične rezultate.

NAPOMENA:
Bitno je imati na umu da se svaki sterilni nastavak otvara isključivo pred klijentom, što isključuje pojavu infekcija kože.

OKSIGENACIJA KOŽE

Kiseonik u kozmetičkim tretmanima koristi se za podmlađivanje kože, ali šta to zapravo znači i da li je delotvoran? Aktivni kiseonik je prirodna supstanca, bitna za naše telo, koja ulazi u ćelije i aktivira njihovu oksigenaciju i regeneraciju. Jedinjenja aktivnog kiseonika su deo našeg imunog sistema i kao takve ih telo prepoznaje kao svoje sopstvene. Ovo je veoma važno, jer se time obezbeđuje odsustvo alergija i drugih neželjenih pojava. Aktivni kiseonik takođe ima višestruku primenu zahvaljujući tome što efikasno uništava gram-pozitivne i gram negativne bakterije, viruse i gljivice, pa se koristi kao tretman protiv aknozne kože, rosacee, ekcema i drugih oboljenja.

Kako se koristi aktivni kiseonik?
Preparati na bazi aktivnog kiseonika se mogu naći u formi gela, kreme, seruma, rastvora ili maske. Takođe, u kozmetičkim salonima postoje tretmani kojima se u kožu ubrizgavaju čestice čistog kiseonika pod pritiskom. Ranije se kiseonik primenjivao lokalno, da ubrza zarastanje rana, posebno od opekotina. Kiseonik pod pritiskom se još uvek koristi u bolnicama u ove svrhe, jer je je oštećenoj koži potreban dotok stabilnog kiseonika kako bi ubrzao metabolizam ćelija i povećao moć regeneracije.

  Istraživanja pokazuju da:
 • U 30. godini nivo kiseonika u koži opada za 25%.
 • U 40. godini nivo kiseonika u koži opada do 50%.
 • Nivo kiseonika u koži se još više smanjuje u zagađenoj okolini.
 • Sadržaj kiseonika u koži se smanjuje s pušenjem i ostalim nezdravim životnim navikama.

Koji su rezultati?
Koža koja nema dovoljno kiseonika može biti beživotna i naborana. Nasuprot tome, studije pokazuju da koža tretirana kiseonikom, izgleda mlađe, oporavljeno i zdravije. Imajući to u vidu, preparati na bazi kiseonika koriste se za regeneraciju oštećenog tkiva, poboljšavaju oporavak ćelija i ublažavaju posledice strenja. Rezultati tretmana preparatima sa aktivnim kiseonikom je elastičnija koža, poboljšana produkcija kolagena. Proizvodi koji sadrže kiseonik oporavljaju epiderm, poboljšavaju metabolizam ćelija i pomažu da se ublaže efekti starenja. Takođe, preparati sa kiseonikom pomažu kod akni i rozacee jer ubijaju bakterije koje uzrokuju ova stanja.

  Dakle, aktivni kiseonik primenjen na kožu:
 • Podstiče metabolizam ćelija
 • Regeneriše
 • Stimuliše sintezu kolagena
 • Bori se protiv bakterija i gljivica

Kako deluju preparati sa aktivnim kiseonikom?
Proces oksigenacije je mehanizam snabdevanja kože kiseonikom u njegovom aktivnom obliku. Nakon kontakta sa površinom kože, aktivni kiseonik se ispušta u obliku brojnih sitnih mehurića, što pozitivno deluje na stanje kože. Ukoliko se nakon kontakta sa kožom pojavi bela pena, to znači da je površina kože izmenjena, oštećena ili inficirana. Ovaj kontakt pokreće hemijsku reakciju između jedinjenja aktivnog kiseonika i jona metala u membrani patogena, što uzrokuje njihovo uništenje.
Tako što otpušta kiseonik u vidu kiseoničnog jedinjenja i vode, ova aktivna forma kiseonika potom prelazi u ćelije i aktivira proces oksigenacije u mitohondrijama uporedno stvarajući ATP energiju. Na ovaj način, ćelija je regenerisana i snabdevena kiseonikom, putem sopstvenog prirodnog mehanizma, koji je najučinkovitiji i najintenzivniji.
Tretman nema kontraindikacija i pogodan je za se tipove kože.

RADIOTALASNI LIFTING

Radiotalasni lifting (RTL) je najefikasniji nehirurški tretman za podmladjivanje lica i tela. Služi za uklanjanje bora i zatezanje opuštene kože, a postupak je jednostavan, bezbolan, potpuno bezbedan i ne zahteva nijednu formu anestezije

RADIOTALASNI LIFTING ŠTA JE TO?
Radiotalasni lifting je najefikasniji nehirurški tretman za podmladjivanje lica i tela. Služi za uklanjanje bora i zatezanje opuštene kože. Postupak je jednostavan, potpuno bezbedan i ne zahteva nijednu formu anestezije. Efekti tretmana su vidljivi odmah (regenerisani kolagen), a u narednih 15 do 30 dana i dodatni efekat novog kolagena koji se stvara.
NA KOJE STRUKTURE U KOŽI DELUJU RADIOTALASI?
Za održavanje mladalačkog izgleda presudno je prisutvo kolagena i elastina u koži, čije se stvaranje smanjuje već od 25. godine. Koža počinje da se opušta i stvaraju se prve bore.
Metodom radiotalasnog liftinga (RTL) zagreva se srednji sloj kože u kojem se nalaze kolagen i elastin, elastična vlakna koja daju čvrstinu koži. Na tako zagrevanje koža reaguje pokretanjem procesa obnavljanja elastičnih vlakana. Kao rezultat se stvara efekat zatezanja, koji je posledica reakcije kolagena u vidu učvršćivanja i postizanja jedrine. Ravnomerno emitovana toplota omogućava kvalitetnije zagrevanje tkiva i brže dostizanje potrebne temperature za jačanje kolagenih vlakana.
Kod starijih osoba radiotalasni lifting služi za ublažavanje već vidljivih bora i zatezanje opuštene kože. Ovaj tretman je pogodan za lice i telo, bore i linije oko očiju, spuštene kapke, kesice oko očiju, bore na čelu i licu, kesaste obraze, nazolabijalne bore, duplu bradu i bore vrata. Tretira se opuštena koža dekoltea, grudi, ruku, stomaka, butina i kolena. Radio talasi se primenjuju i u tretmanima za smanjenje strija.
KAKO SE IZVODI RADIOTALASNI LIFTING?
Aplicira se gel preko tretirane regije i malom sondom se vodi po površini lica uzrokujući toplotu. Procedura traje od 30 do 60 minuta u zavisnosti od regije koja se tretira. Ne daje nikakva neželjena dejstva niti zahteva posebno mirovanje nakon tretmana tako da se možete slobodno i komforno vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.
Za potpune i dugotrajne rezultate potrebno je uraditi seriju od 2 do 4 tretmana za lice i 4 do 6 tretmana za telo, sa razmakom od dve do tri nedelje između tretmana. Broj tretmana zavisi od problema i regije koja se tretira, kao i kumulativne sinteze novog kolagena i elastina. Cilj ovog tretmana je da očuva i produži mladalački izgled, a ujedno je i pravi put do postizanja dobrog izgleda, unutrašnje ravnoteže i porasta samopuzdanja.
KOJE SU KONTRAINDIKACIJE?
Kontraindikacije su: maligni procesi u organizmu, bolesti vezivnog i mišićnog tkiva, prisustvo srčanog pejsmejkera, prisustvo metalnih implanta, poremećaj koagulacije hepatitis infekcije, trudnoća i dojenje.
INDIKACIJE:
LICE: radiotalasni lifting se radi kod atonične kože, prevremenog starenja, fotostarenja, dehidratacije, smanjenog turgora kože, pre i posthirurških tretmana. Na čelu i oko očiju sitnije bore nestaju, a duboke postaju značajno pliće, nazolabijalne brazde se smanjuju, a koža zateže. U predelu vrata prvo se uočavaju promene starenja kože a nakon radiotalasa značajno se popravlja njen kvalitet.
TELO: lifting kože može da se radi nakon kavitacijskog tretmana, zatim zatezanje grudi, gluteusa, opuštene kože (stomaka, unutrašnje strane butine, ruku), zatim smanjenje strija i anticelulit.
Dugotrajni rezulati u redukciji bora i zatezanju kože postizu se serijom od 3-4 tretmana u vremenskom razmaku od deset dana do dve nedelje zbog kumulativne sinteze novog kolagana i elastina. U zavisnosti od starosne dobi i stepena izraženih bora, za održavanje postignutog efekta, preporučuje se jedan tretman na 2 meseca.

EPILACIJA

EPILACIJA - TRAJNO ILI DUGOTRAJNO UKLANJANJE DLAČICA?
Iz godine u godinu sve više se usavršava metoda uklanjanja neželjenih dlaka na svim delovima tela, ali još uvek ne možemo govoriti o „trajnom“ rešavanju ovog problema. Međutim, redovnim ponavljanjem tretmana epilacije, u odgovarajućem vremenskom periodu, jedno je sigurno – debljina dlačica se menja, dlake su sve tanje i slabije, a svakim novim tretmanom se pojačava efekat.

KAKO IZGLEDA TRETMAN?
Tretman je veoma jednostavan i brz. Praćen je blagim peckanjem na koži, ali ne spada u bolne tretmane. U Mystique koristimo vrhunski aparat za epilaciju kojim se emituje snažan snop svetlosti i usmerava ka dlačicama. Crni pigment u dlaci, melanin, privlači snop svetlosti i dolazi do apsorpcije velike količine energije kojom se uništava folikul dlake. Kako snop svetlosti deluje samo na dlake koje se nalaze u fazi rasta, tretman treba ponoviti nekoliko puta da bi se dobili odlični rezultati i ravnomerno pokrila cela regija.

KADA RADITI EPILACIJU?
Idealno vreme za tretmane epilacije su zimski meseci kada je telo pokriveno slojevima garderobe i nije izloženo suncu. Osunčana koža nije idealna podloga za dobar rezultat, a takođe se ni nakon epilacije (najmanje dve nedelje) ne preporučuje sunčanje da ne bi došlo do hiperpigmentacije.

KOJI DELOVI TELA SE MOGU TRETIRATI?
Svi delovi lica i tela koji su pokriveni dlakama – od nausnica, brade, preko pazuha, prepona, regije nogu, ruku, stomaka, leđa...Uklanjanje dlačica je podjednako zastupljeno i kod žena i kod muškaraca, a broj tretmana će zavisti od dela tela koji se tretira, pola, tipa kože ali i jačine same dlake. Tretmani se ponavljaju na svakih nekoliko nedelja, a sjajna vest je da se prvi značajni rezultati mogu dobiti već nakon prvog tretmana.
Tretman se ne preporučuje trudnicama, osobama koje imaju neku vrstu kožne bolesti ili pak imaju teze hormonske terapije.

ZAKAŽITE TERMIN

Ljubazno osoblje salona Mystique fit Vama na usluzi svakog dana
RADNO VREME
 • Radnim danom i subotom: 10-21h
 • Nedeljom: Po zakazivanju

Mistik cosmetics

Vrhunski brendovi od sada na jednom mestu

Copyrights © 2022 All Rights Reserved